Grafikkort

 

 

I forbindelse med gaming, er grafikkort et av de viktigste komponentene i datamaskinen. Her får du litt informasjon om hva du bør forvente av et grafikkort.

 

Slik fungerer et grafikkort

En PC-skjerm er bygget opp av mange millioner små lyspunkter, kalt piksler. Hver piksel består av en gruppe lyspunkter som utgjør de tre primærfargene rød, blå og grønn (RGB). Ved å kombinere disse med ulik intensitet skapes alle fargene skjermen kan vise. Grafikkortet eller skjermkortet, er den komponenten av en datamaskin som regner ut hva som skal vises på skjerm, og sender signaler til skjermen om hvor høy intensitet hvert av lyspunktene skal ha. På den måten skapes et bilde. For at bildet ikke skal oppleves hakkete må grafikkortet levere minst 25 bilder per sekund (FPS), men et virkelig bra grafikkort leverer flere hundre. Når det er lite aktivitet på skjermen vil frekvensen av bilder per sekund øke, mens når det er mye aktivitet vil frekvensen synke. I spill med grafikk av høy kvalitet kreves mange, tyngre utregninger, og man trenger derfor et kraftig grafikkort for å beholde høy FPS.

 

Det finnes integrerte grafikkort som er en del av hovedkortet, og grafikkort som kobles til hovedkortet. Hos Digital Impuls har vi grafikkort i alle prisklasser. Hvilket du bør velge avhenger av hva du skal bruke PC-en din til.

 

Grafikkortet må levere et bilde som matcher oppløsningen på skjermen. Dersom du spiller spill eller ser en film på en høyoppløselig skjerm, men ikke har godt nok grafikkort, vil ikke grafikkortet klare å beregne bildene raskt nok. Da vil bildet fryse og hakke.

 

Hvis du bruker PC-en din til å surfe på nettet og notere, har du ikke behov for det råeste grafikkortet. Det holder i lange baner med å kjøpe et billig grafikkort, eller bare benytte det grafikkortet som er integrert i hovedkortet. Driver du med gaming derimot har du mye større behov for et bra grafikkort. Skal du kjøre de nyeste spillene med full grafikk og høy oppløsning, bør du spandere en del penger på grafikkortet med den beste teknologien for å få en bra spillopplevelse. Frysing og hakking kan i verste fall føre til at fiender ser deg før du ser dem.

 

Skal du oppgradere grafikkortet, må du også sørge for at prosessor og hovedkortet matcher ytelsen.

 

Grafikkort for gamere

Hvis du skal sette opp din egen gaming PC trenger du et skikkelig bra grafikkort. Kortet bør klare å yte minst 60 bilder per sekund i de mest krevende scenene, for at bildet skal føles jevnt. Det finnes rimelige varianter av grafikkort med god gamingytelse, men ønsker du deg en høyere bildefrekvens må du også opp i pris.

 

Grafikkprosessorene i ROG Strix GeForce-serien fra NVIDIA er fullpakket med det beste innen ASUS-teknologi, inkludert den nye MaxContact-teknologien. MaxContact bruker GPU-kjølingsteknologi med en forbedret varmespreder i kobber som er i direkte berøring med GPU-en. Sammenlignet med tradisjonelle varmespredere, oppnår MaxContact opptil to ganger mer kontakt med GPU-en.  

 

ASUS GeForce GTX 1050 Ti er et rimelig grafikkort for gamere. Her får du flott grafikk og jevn bildeflyt uten merkbar hakking. Du får også mye ut av forrige generasjon ASUS GeForce GTX 960, så hvis du vil vente en sesong med å oppgradere kan du fint gjøre det. Storebror ASUS GeForce GTX 1080Ti er et av de råeste grafikkortene på markedet akkurat nå, og utviklet for den ultimate gamingopplevelsen. I dette grafikkortet får du blant annet:

 

  • ASUS Aura Sync RGB-belysning med ekstra 4-pinners RGB-hode

  • MaxContact pluss Auto-Extreme produksjonsteknologi

  • Patenterte 0 dB vingebladvifter med FanConnect II

  • GPU Tweak

  • Maksimal oppløsning på 7680 x 4320 for den ultimate 5k-spillopplevelsen

 

I mellomklassen har vi det anbefalte grafikkortet MSI GeForce GTX 1070, som yter utrolig godt på hastighet og kraft. Det egner seg godt for 4k og VR.

 

Bygg din egen gaming PC

Hos Digital Impuls kan du kjøpe alle komponenter du trenger til å bygge din egen gaming PC. Grafikkortet er et av de viktigste elementene for seriøse gamere, men dersom du går for et grafikkort i toppklassen må du passe på at ytelsen matcher. Fordelen med å bygge selv er at du kan velge komponenter etter eget ønske, og bygge en PC som møter alle dine behov og krav. Du kan også eksperimentere med for eksempel overklokking og vannkjøling.  


Eventuelt kan du sjekke ut vår DI Gaming Series, som vi har bygget for å gi deg den ultimate gaming PC.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.