Raspberry Pi

 

 

Med en Raspberry Pi for hånden står du ovenfor uendelige muligheter. Her får du noen tips til hva du kan gjøre med Raspberry Pi.

 

Digital Impuls fører de fleste produkter i den populære Raspberry Pi-serien, i tillegg til anbefalt tilbehør. Nye Raspberry Pi 3 B+ er utvidet med brikke for WLAN og bluetooth, og har fire USB-porter. Den har det samme mekaniske fotavtrykket som Raspberry Pi 2 B og Raspberry Pi 3 B, slik at det er enkelt å oppgradere.

 

Er du en Raspberry Pi-fersking, og trenger hjelp til å komme i gang? Sjekk ut Raspberry Pi Kit for Dummies, eller kom innom oss i Møllergata for tips og råd.

 

Hva er Raspberry Pi?

Raspberry Pi er en liten og brukervennlig datamaskin på størrelse med et kredittkort, bygget på et enkelt kretskort. Raspberry Pi ble opprinnelig utviklet for å være et rimelig produkt til bruk i undervisning innen programmering og hardware. Takket være den lille størrelsen og den rimelige prisen, ble Raspberry Pi også populær blant utviklere og teknologiske entusiaster. Raspberry Pi er optimalisert for Linux-baserte operativsystemer. Det er utviklet egne Linux-distroer for Raspberry Pi, Raspbian og Pidora.  

 

Raspberry Pi er liten, men innehar alle egenskaper som man forventer av en datamaskin. Den kan programmeres på en rekke forskjellige måter, og kan for eksempel brukes til å lage smarthusløsninger. Du kan programmere Raspberry Pi til å gjøre nesten hva som helst, men her har du noen forslag:

 

  • Lage ditt eget mediasenter

  • Blokkere annonser på hjemmenettet

  • Bygge egne gaming konsoller og arkadespill

  • Bygge din egen robot

 

Raspberry Pi har åpen hardware-løsning, med unntak av primærchipen som driver CPU, grafikken, minnet, USB mm. Dette gjør Raspberry Pi svært brukervennlig og populær blant teknologiske hobbyentusiaster. Det finnes en mengde tekst- og video-tutorials på nettet hvis du trenger inspirasjon til ditt neste Raspberry Pi prosjekt. Hos Digital Impuls finner du tilbehør som du kan koble til Raspberry Pi.

 

Du kan også komme innom vår butikk i Møllergata for å få tips og råd. Vi i Digital Impuls er en gruppe hardware-entusiaster med høy kunnskap på data og tilbehør, og vi bistår deg gjerne med tips og råd til hva du kan gjøre med Raspberry Pi.

 

Slik kan du bruke Raspberry Pi til å sette opp ditt eget smarthus

Smarthus er fremtidens måte å bo på, men det er dyrt å installere hvis du skal ha profesjonell hjelp. Du kan kjøpe ferdige smarthusløsninger fra produsenten, men for de mest komplekse pakkene må du ha en sertifisert elektriker til å ta selve installasjonen og oppsettet. Dette kan fort koste skjorta, og du må gjerne akseptere løsninger som “passer de fleste”, men som kanskje ikke var helt det du hadde tenkt deg.

 

Med Raspberry Pi kan du sette opp dine egne smarthusløsninger for en mye rimeligere penge. Det er enkelt å programmere og morsomt å bygge. Raspberry Pi drives av en liten prosessor og har vanligvis ikke behov for eget kjøleanlegg, med mindre du har pakket den veldig godt inn. Den absolutt største fordelen med å bruke Raspberry Pi til å sette opp ditt eget smarthus, er at du kan utvikle og velge løsninger som passer for dine behov. Enten du vil ha et speil som forteller deg hva klokka er, eller du vil ha mulighet til å kommunisere med lampene gjennom mobilen, kan du bruke Raspberry Pi til å programmere smarte løsninger. Bare fantasien setter grenser for hva du kan gjøre med Raspberry Pi, men her kommer noen forslag som du kan starte med:

 

  • Lage mobil eller stasjonær hjemmeassistent

  • Sette opp sikkerhets- og alarmsystem

  • Lage en værstasjon

  • Programmere lys og lyd

  • Fjernstyre lamper

  • Kontrollere temperatur og varmekilder i alle rom


Her kan du lese mer om Raspberry Pi 3 B+.


Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.