Strømforsyning / PSU

Strømforsyningen er, som navnet tilsier, det som leverer strøm til alle komponentene i PCen. Hvor stor kapasitet du trenger avhenger av hvilke komponenter du har, men 500-600W er nok i de fleste tilfeller.

 

Man får strømforsyninger som modulære og ikke-modulære modeller. En modulær strømforsyning vil si at kablene ikke henger fast, men kommer løst ved siden av, slik at man kun fester de kablene som trengs til akkurat sin PC. På den måten slipper man masse ekstrakabler som ikke er i bruk som henger og slenger rundt i kabinettet.

 

Strømforsyninger rangeres etter hvor effektive de er, eller hvor stor prosentdel av det de trekker fra veggen som faktisk ender opp som energi til komponentene - resten av energien blir omgjort til varme. Denne varmen fører til mer viftestøy og på sikt en litt kortere levetid for systemet. man vil jo helst holde komponentene så kalde som mulig, derfor vil man ha en så høy effektivitetsprosent som mulig. De rangeres fra Bronse til Sølv, Gull og Platinum - høyere er bedre.

Vi anbefaler:

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.