Harddisk Ekstern

Eksterne harddisker kommer i flere størrelser og fasonger, med både USB og Thunderbolt. Om det er til backup av hele arkivsystemet sitt eller for enkel flytting av filer mellom PCer så finnes det et produkt som er skapt for jobben.

 

De fysisk største diskene (3,5") kommer også med mer lagringsplass og ofte litt bedre ytelse, men trenger til gjengjeld ekstern strømforsyning. De mindre diskene (2,5") er mer portable og krever ikke mer strøm enn det som blir levert via USB. Som regel stopper størrelsen på rundt 4TB, men disse er veldig fine til rask flytting av filer mellom maskiner.

 

Merk deg hvilke tilkoblinger de forskjellige diskene har og pass på at du velger en som kan kobles til din PC. Har du f.eks. en Mac kan det lønne seg å gå for en disk med Thunderbolt-støtte, så du får fullt utbytte av hastigheten dette medfører.

 

NB! Merk at harddisker og SSDer til Windows og Mac i utgangspunktet er helt like. Forskjellen mellom de er hvordan de formateres. Mac og Windows bruker ulike formater som kun kan leses på de systemene de er tiltenkt. Disker som er merket med "for Mac" er altså i utgangspunktet helt like "Windows-disker", men er formatert til riktig format på forhånd.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.