NAS / nettverkslagring

Lagrer man mye data på maskinen sin kan man etter hvert gå tom for både lagringsplass og utvidelsesmuligheter for nye disker. Da kan en nettverksbasert lagringsstasjon være løsningen. NASer har ingenting med skylagring å gjøre, men er en liten maskin som du har hjemme hos deg selv. Den kjører et operativsystem som tar seg av alt som har med lagring og tilgang til filer over hjemmenettet ditt å gjøre. Man får kjøpt NAS i mange størrelser - alt fra enheter med bare én harddisk til større enheter med plass til 8 disker. man kjøper diskene separat, så her velger man selv hva man vil ha ut i fra hvor mye lagring man faktisk trenger.

 

Det som gjør en NAS-løsning veldig praktisk er tilgangen til filene. Alle brukere som er koblet til det samme hjemmenettet kan nemlig få tilgang til NASen. Dette byr på muligheter for å spille av filer som musikk eller film direkte på TVen eller anlegget uten å måtte flytte filer frem og tilbake. Alt er lagret på ett sentralt sted hvor det er tilgjengelig for alle.

 

I tillegg til dette er en NAS en smart og enkel måte å foreta raske backuper av viktige filer som ellers gjerne ville ligget på kun én maskin.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.