Produsent:
EKWB (24)
HWLabs (18)
Phobya (1)
XSPC (2)
Gruppe 3:
120mm (7)
140mm (1)
180mm (1)
240mm (10)
280mm (4)
360mm (11)
420mm (2)
480mm (7)
560mm (2)
 

Vannkjøling - Radiatorer

Radiatoren er den komponenten i vannkjølingsloopen som kvitter seg med varmen som blir flyttet rundt i systemet. Hvor god kjøleevne loopen din har er direkte avhengig av størrelsen og antall radiatorer du bruker. En tommelfingerregel her er at CPU trenger en 120mm-radiator og GPU trenger ca en 240mm-radiator. For et system med CPU og GPU vil da en 360mm-radiator som regel være nok. Mer kjøleareal skader forøvrig aldri, så har du plass til for eksempel en 240mm i tillegg er det bare positivt. Husk at lavere temperatur betyr mer rom for overklokking som igjen betyr høyere ytelse.

 

Tykke radiatorer gir større overflateareal og dermed bedre kjøleevne, men krever samtidig mer kraft fra viftene for å presse luften gjennom, så her må man finne balansegangen mellom ytelse og støy. Avstanden mellom kjølefinnene (fins per inch eller FPI) er enda en faktor som spiller en rolle her. Tettere mellom finnene (høyere FPI) gir større totalt areal, men igjen tyngre arbeid for viftene.

 

Hvis du er usikker på hva du bør gå for anbefaler vi en mellomting, for eksempel tykkelse på ~30mm og 16 FPI. Dette gir nok fleksibilitet til at du kan skru opp viftene og få bedre ytelse når dette trengs, men også muligheten til å stille hastigheten ned for et stillegående system når maskinen ikke tynes like hardt.

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.