Gruppe 3:
Diverse (72)
HAT (47)
Kamera (39)
Sett (30)
Skjerm (23)
Strøm (15)
 

Raspberry Pi

 

Hva er Raspberry Pi?

Raspberry Pi ble utviklet for å tilgjengeliggjøre en maskinvareplattform for å lære om koding og elektronikk. Målgruppen var opprinnelig skoler og hobbyamatører, men i dag har bruken spredd seg også til kommersielle/industrielle formål. En Pi kan brukes til alt fra å tenne en lampe gjennom koding, til å emulere gamle retrospillsystemer, vanne plantene eller styre lagersystemer.

 

Pi'en er i bunn og grunn er en komplett datamaskin på størrelse med et kredittkort. Den har utganger for skjerm og lyd, samt USB porter for tilkobling av alt fra harddisker til tastatur/mus. Det er utviklet et eget Linux-basert operativsystem til kortet som heter Raspbian.

 

Det som virkelig gjør Pi'en spesiell er at den har 40 pins som kan konfigureres til forskjellige formål av brukeren (GPIO, som står for "General Purpose Input and Output). GPIO'en gjør det mulig å bygge relativt komplekse elektronikkprosjekter ved å koble på f.eks. servoer, diverse sensorer og kameraer, brytere, reléer, skjermer osv. Alt kan styres gjennom kode; på Raspberry Pi foregår dette som regel via programmeringsspråket Python.

 

 

Det har gjennom årene kommet en del varianter av Raspberry Pi, tiltenkt ulike bruksscenarier:

 

Raspberry Pi Model A/A+/B/B+

Dette er originalen, og det folk flest mener når de sier Raspberry Pi. I skrivende stund er det Raspberry Pi 5B som er nyest. Kortet har en ARM prosessor og finnes i med opptil 8GB RAM, samt Bluetooth og WiFi, Ethernet og 40 pin GPIO.

 

Raspberry Pi Zero

En enda mindre utgave, men uten Ethernet, og kun 1 stk USB.

 

Raspberry Pi 400

Dette er det samme som en Pi 4B (4GB), men leveres i et deksel med integrert tastatur. Formfaktor på kortet inni er helt annerledes fra vanlig Pi, men har samme funksjonalitet minus flex kontakter, PoE utgang, og analoge A/V utganger.

 

Raspberry Pi Pico

Et bittelite utviklingskort bygget rundt RP2040 mikrokontrolleren. Dette kortet regnes ikke som en hel datamaskin, men minner mer om f.eks. en Arduino Nano. Foretrukkent programmeringsspråk er MicroPython, men den støtter også f.eks. C. Pico er ikke kompatibelt med øvrige varianter, og har sitt eget utvalg av tilbehør.

 

Raspberry Pi Compute Module

Dette er et kort som er utviklet mtp industrielle applikasjoner. Litt mer modulært og tiltenkt innbygging der det er veldig liten plass. Compute Module kan sies å være litt for "viderekomne"

 

 

Starter-kits:

Inneholder: Raspberry Pi, strømforsyning, kabinett, minnekort med OS, heatsinks og HDMI-overgang/kabel

Hva er Arduino?

 

Arduino er en elektronikkplattform med åpen kildekode, som som er basert på enkel maskinvare som styres av en mikrokontroller og et robust utviklingsmiljø (IDE). Plattformen er veldig elegant og passer godt for hobbyister, kunstnere eller andre som trenger en enkel måte å lage elektroniske prosjekter, både for autonome systemer, eller der det er behov for brukerinteraksjon.

 

 

Den offisielle IDE'n gir deg et enkelt grensesnitt for å skrive, kompilere og laste opp kode til utviklingskortet. Programmeringsspråket er en forenklet versjon av C og C++, perfekt for de med begrenset erfaring i programmering.

 

 

Arduino har blitt populært på grunn av sin allsidighet, brukervennlighet og store tilgang på biblioteker, kodeeksempler og prosjekter. Den brukes innen ulike områder som robotikk, hjemmeautomasjon, bærbar teknologi og utdanning.

 

 

Utviklingskort

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.